Portfolio keramiek

 

Op deze foto ben ik - kunstenaar - in het atelier met keramiek en beelden uit steen. Er is een ruime collectie van verschillende werken aanwezig  voor diverse doeleinden. 
Ik werk alleen met steen in opdracht, omdat werken met steen naar een beoogd resultaat veel arbeid vraagt. Verder is steen dikwijls onvoorspelbaar bij verwerking en gaan veel  uren verloren bij breuk.
Klei is relatief goedkoop en voor veel doeleinden te gebruiken. Maar om het product bestendig te krijgen moet het bij hoge temperatuur verhit worden o.a. in een keramiekoven.
In het atelier staan werkstukken heel herkenbaar voor gebruik. Schalen en vazen gerealiseerd op de draaischijf, maar ook handvormen wel of niet met glazuurkleuren.  De producten zijn altijd uniek en toch prijsvriendelijk.
Andere werken zijn veelal met engobe (kleislib) gekleurd. Aangebracht op de natte werkstukken voorafgaand aan het drogen. Keramiek vraagt water om te vormen en vuur maakt bestendig. Veel vormen dragen de verbeelding van water en vuur, wat ook staat voor alles wat leeft en vergaat. Vanuit die waarheid probeer ik een kunstzinnige verbeelding in keramiek te realiseren.
Bezoek het atelier en verbaas je. Wil jij ook zelf iets proberen, van harte welkom.

 

klik op een afbeelding voor vergroting of doorbladeren